Valitse sivu

Ainutlaatuinen Superpesis-ura käynnistyi jo ennen jaksopeliaikaa 1993. Kohonen debytoi Superpesiksessä kasvattajaseuransa lukkarina vain 17-vuotiaana ja takoi ensimmäisen kunnarinsa toisessa pääsarjaottelussaan.

Saavutusten määrä hengästyttää jo alkuunsa. Yhteensä 20 SM-mitalia, joista kymmenen on mestaruuksia, kolme vuoden pesäpalloilijan titteliä, 13 vuoden lukkari -valintaa, 23 miesten Itä-Länttä, pudotuspelien arvokkaimman titteli 2011, seitsemän kultaista räpylää kanssapelaajien äänestämänä, pesispörssin ylivoimainen ykköstila sekä ottelutilaston kärkilukema, 780 runkosarjan ottelua, nousevat päällimmäisinä esiin. Kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston nelonen, tehotilaston seitsemäs ja lyöjätilaston kymmenes nousi uransa aikana myös etenijätilastossa kymmenen kärkeen.

– Pesäpallon historia ja kansallispelimme upea tarina olisi kirjoitettu erilaisin kirjaimin ilman häntä – kuin myös monet pesäpallokenttien ennätykset. Suomen mestaruuksistakin monet olisivat luiskahtaneet niille seuroille, jotka nyt joutuivat pettymään hänen armottomuutensa alla, muotoili upeasti Kiteen Pallon toiminnanjohtaja ja entinen pelikaveri Pasi Varonen.

– Kaikkien aikojen parhaaksi pesäpalloilijaksi ei synnytä, vaan kasvetaan. Kaikki vastoinkäymiset, kymmenet tuhannet harjoituskerrat ja urheilemisen ehdottomuus ovat hioneet hänestä ainutlaatuisen pesäpalloilijan – särmikkään oman tiensä kulkijan, joka on kumartanut vain yhtä asiaa, halua olla paras, jatkoi yhdessä Sami Mielosen kanssa legendaa onnittelut Varonen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kiteen Pallo (@kiteenpallo90) jakama julkaisu

Toni Kohosen satumainen pelaajaura Superpesiksessä päättyi Imatran Pallo-Veikkojen paidassa 16.8.2022. Sunnuntain seremoniat ovat katsottavissa myös Ruutu+-ottelutallenteesta.