Vimpelin Vedon perustamisajankohdaksi on mainittu kaksi päivämäärää, 18.5.1934 ja 27.5.1934. Pesäpallon virallisiin tilastoihin on niistä päätynyt jälkimmäinen.

Alkuun lajivalikoimaan kuuluivat lähinnä hiihto, jääpallo, paini ja yleisurheilu. Pesäpallossa menestystä tuli ensimmäisen kerran 1940-luvulla, kun seuran naiset voittivat Suomen mestaruuden 1947 ja 1948 sekä miehet pronssia suojeluskunnan jälkeen Vedon nimellä 1946.

Seuran todelliset menestysjaksot kulminoituvat 1950–60-luvuille ja vuodesta 2009 tähän päivään. Miesten Suomen mestaruuksia seura on juhlinut yhteensä kuusi kertaa. Samalla Veto on herättänyt huomiota huimilla yleisömäärillään, jotka nousevat merkittävästi Vimpelin alle 3000 kuntalaisen asukaslukua suuremmiksi.

– Vimpelin Veto ei ole ainoastaan käsite pesäpallossa, vaan se on sitä koko suomalaisessa urheilussa. Pohdin tänne (Saarikentälle) ajaessani, millaisia mielleyhtymiä Vimpelin Vedosta itselleni nousee. Täällä vallitsee erittäin vahva yhteisöllisyys, sitoutuneisuus, rohkeus, reiluus ja periksiantamattomuus. Näin pienellä paikkakunnalla yhteen hiileen puhaltaminen ja yhdessä tekeminen korostuvat, totesi juhlaottelun puheessaan Superpesis Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Karjalahti.

Näitä arvoja tulee vaalia erityisen vahvasti, kun suomalainenkin yhteiskunta elää muutoksen aikaa. Kaupungistumisesta huolimatta Karjalahti näkee perinteikkäällä pesäpallopaikkakunnalla tilaa onnistua.

– Yhtenä isona trendinä on viime vuosina ollut kaupungistuminen. Tästä huolimatta uskon, että huippupesäpallon on mahdollista menestyä Vimpelissä tulevaisuudessakin, vahvan elinkeinoelämän rinnalla. Rohkaisen teitä Vimpelin Vedon seurayhteisön jäseniä pohtimaan, millainen Vimpelin Vedon omaleimainen strategia on tuleviksi vuosiksi ja mitkä ovat toiminnan kulmakivet, joiden varaan tulevaisuutta on turvallista rakentaa.

– Laadimme viime vuonna Superpesis Oy:n uuden strategian vuoteen 2027 saakka. Tavoitteena meillä on mm. kehittää entisestään huippupesäpallon vetovoimaa ja brändiä, vahvistaa lajin taloudellisia resursseja sekä tukea seuroja, jotta organisaatiot ammattimaistuisivat entisestään tulevina vuosina.

Vimpelin Veto pelaa kotiottelunsa ikonisella Saarikentällä, jonka lehterit täyttyvät jälleen tulevana sunnuntaina. Klassikko-ottelussa Veto kohtaa Sotkamon Jymyn kello 16 alkaen.

– Arvoisa yleisö, te olette lopulta kaikkien tärkein sidosryhmä. Teille peliä pelataan ja halutaan tarjota jännittäviä ottelutapahtumia. Olette kannustamisen lisäksi seurojen toiminnalle taloudellisessa mielessä korvaamaton kumppani. Iso kiitos teille tuesta ja kannustuksesta, sanoi Karjalahti haastattelussa, joka on katsottavissa ja kuunneltavissa myös Ruutu+-ottelutallenteesta.

”Pienestä suurta” – Vimpelin Vedon 90-vuotisjuhlaseminaari pidettiin Vimpelissä 14.7. Puhumassa olivat entinen pääministeri Esko Aho, mestaripelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki, Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä ja ekonomisti Vesa Vihriälä. Tapahtuman juonsi olympiahiihtäjä Kalle Lassila. Tallenne tilaisuudesta löytyy Vimpelin Vedon YouTube-kanavalta.