Maila-Jussit avasi tyttöjen ottelun vahvasti. Sara Ania iski pallon kuuluisalle muuntajalle 1+1 juoksun arvoisesti ja perään kentän parhaana palkittu Matilda Niskakangas takoi keskisaumasta vastustamattomasti jakson loppulukemat.

SiiPe teki ottelusta todellisen trillerin toisella jaksolla, vaikka yksi avainpelaajista Nea Puurunen pelasikin jokeripaidassa. Puurusen ja Sanni Vehviläisen kahdella kotiutuksella joukkue karkasi 1–3-johtoon. Ulkopelissä lukkari Sanni Salkusen erinomaiset otteet jättivät Maila-Jussien suoran voiton yhden sisävuoron varaan.

Naisten Superpesiksessäkin loistanut Niskakangas näytti kapteenina esimerkkiä kovassa paikassa ja johdatti joukkueensa 6–3-johtoasemaan. SiiPe ei vieläkään lannistunut, vaan kuroi johdon kiinni. Ottelu päättyi kuitenkin hienosti pelanneen lukkarin Amanda Heimosen väärään syöttöön, jolla etenijä irtosi kolmoselta. Loppulukemat kirjattiin Maila-Jusseille 1–0 (3–0, 6–6).

– Tappioasemassa ei kaadu tämä porukka, ei ole kaatunut 10 vuoteen. SiiPe löi tosi hyvin tähän loppuun, silti puolustimme. Oli finaalin, tämän leirin ja tämän ikäluokan arvoinen finaali, oli hienoa pesistä, kehui SMJ:n pelinjohtaja Jussi Järvinen.

– Tasaisuus oli vahvuutemme. Meillä oli 12 pelaajaa, joista kaikki taisivat pelata 5–6 ottelua minimissään. Leiri tässä helteessä, kova kierrättäminen ja vähän säästelimme jossain kohtaa – varmaan me olimme vähän kaveria ehjempiä ja jaksoimme paremmin, Järvinen näki.

Seinäjoen Maila-Jusseista osallistui tämänkin vuoden leireille komeat 26 joukkuetta. Järvinen povaa myös menestykselle jatkoa.

– Tästä porukasta vanhenee kahdeksan ja neljä jatkaa, mutta meillä on tosi kovia 2009-syntyneitä ja sitten kymppejä sieltä tulossa. Kyllä SMJ on kova myös ensi vuoden leirillä.

Siilinjärven Pesikselle hopea on nykyisen seurahistorian ensimmäinen C-tyttöjen SM-mitali. Ikäluokan SM-pronssia voitti Oulun Lippo Juniorit.

KPL voitti, mutta Espoo teki toisesta jaksosta jännitysnäytelmän

Poikien loppuottelusta muodostui kaksijakoinen. Avausjaksolla Kouvolan Pallonlyöjät meni menojaan, kun Espoon Pesis vaikutti selkeästi hermostuneelta. Kentän parhaana palkittu Eemeli Rasimus iski peräti kaksi kunnaria, ensimmäisen takaa ja toisen kakkosrajasta. Toisen tasoittavalla Espoo sai juonesta paremmin kiinni, mutta vahvasti pelannut lukkari Viljami Lammila asetteli taktiset vääränsä sopiviin kohtiin.

Toisella jaksolla juoksuhanat tyrehtyivät. Otto Viinamäki kotiutti Miro Vasaraisen ja vei KPL:n johtoon. Kolmannen aloittavalla Espoon Niilo Eklund löi vastustamattomasti väliin ja Rauli Tarvainen toi tasoitusjuoksun. Tätä lähemmäs Espoo ei kuitenkaan päässyt, vaan KPL vei voiton lukemin 0–1 (5–19, 1–1). C-poikien Suomen mestaruus on Kouvolan Pallonlyöjille seurahistorian kuudes.

– 12 hyvää peluria, kierrätettiin. Kaikki pelasivat. Melkein olisi voinut laittaa nimet hattuun ja vetää sieltä. Vahvuutemme oli (materiaalin) laajuus, yksi koppi ja kentän tyhjennys ei vaikuta mihinkään, iloitsi KPL:n pelinjohtaja Anssi Lammila.

Espoon Pesikselle SM-mitali on seurahistorian toinen. Viimeksi seuran C-tytöt ylsivät SM-hopealle 2017 – tuolloinkin pelinjohtajana toimi Tatu Suontausta. C-poikien pronssimitalit vei Koskenkorvan Urheilijat.

Hyvinkään Nuorisoleiri huipentui mitali- ja sijoitusotteluihin lauantaina. Leirille osallistui kaikkien aikojen ennätysmäärä, yhteensä 99 C-nuorten joukkuetta.