Valitse sivu

Lohkovoittajista muodostettu viiden joukkueen noususarja huipentui viikonloppuna. Yksikään joukkueista ei selvittänyt sitä tappioitta.

Ankkureiden sarjanousu varmistui Hyvinkäällä lauantaina, kun joukkue vei mukanaan kaikki kolme vieraspistettä tuloksella 0–2 (0–18, 4–5). Ykköspalkittu Salla Lahti ja Jutta Herrala vauhdittivat juoksujuhlia kunnareillaan. Seuran oma kasvatti Mirella Nygård, 16, pelasi hienosti lukkarina.

Ykköspesis-paikka on Ankkureille historiallinen, sillä Alajärvellä ei ole tätä ennen koskaan pelattu pesäpalloa naisten kahdella ylimmällä sarjatasolla. Pelinjohtaja Tero Tuomela on vienyt ansiokkaasti projektia eteenpäin useiden vuosien ajan.

Etelä-Pohjanmaan Järviseudulta myös Lappajärven Veikot pelaa naisten Ykköspesiksessä.

Ykköspesis tekee paluun Viinijärvelle

Pieni ja piskuinen Viinijärvi tunnetaan pesäpallopitäjänä. Naisten Suomen mestaruus ja yhteensä 27 Superpesis-kautta ovat upeita saavutuksia Viinijärven Urheilijoille. Toistaiseksi viimeisin pääsarjataival päättyi kauteen 2016.

Merkkejä uudesta tulemisesta on kuitenkin alkanut viime vuosina näkymään. Viimeisimpänä niistä noususarjan toinen sija tarkoittaa paikkaa naisten Ykköspesikseen kaudelle 2025. Ratkaisuottelussa sunnuntaina Viinijärven Urheilijat kukisti Oulaisten Huiman 2–0 (17–0, 11–5) ja jätti Mynämäen Vesan taakseen sarjataulukossa. Ottelua seurasi Viinijärvellä 387 katsojaa.

Noususarjan tulokset ja tilastot löytyvät tulospalvelusta!