Valitse sivu

Tilannekuva muuttui 12. elokuuta, kun Seinäjoen JymyJussit menetti Superpesiksen sarjapaikkansa sarjasopimuksen ehtojen rikkomisen vuoksi.

Miesten Superpesis pelataan jatkossa jo 2023 tehdyn päätöksen mukaisesti 12 joukkueen sarjana. Muut kuluvalla kaudella sarjassa pelanneet joukkueet säilyttivät sarjapaikkansa.

JymyJussit on pelannut Superpesistä Nurmon Jymy ry:n sarjapaikalla, jonka hallinnoinnista osapuolet ovat tehneet keskinäisen sopimuksen. Uudessa tilanteessa Seinäjoen JymyJussit Oy on ilmoittanut kirjallisesti, ettei se hae Ykköspesiksen sarjapaikkaa kaudelle 2025. Seuraavaksi oikeus siirtyy Nurmon Jymy ry:lle, jolla on mahdollisuus hakea Ykköspesis-lisenssiä ja täyttää sen ehdot sekä kilpailullisten että taloudellisten ja toiminnallisten kriteerien osalta 30.9.2024 mennessä.

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut miesten Ykköspesiksen 12 joukkueen sarjaksi aiemmin tiedotetun 13 joukkueen sijaan. Uusia joukkueita sarjassa ovat Puna-Mustat Helsingistä ja Siilinjärven Pesis. Mikäli Nurmon Jymy ry päättää hakea miesten Ykköspesiksen sarjapaikkaa ja Pesäpalloliiton lisenssitoimikunta katsoo sarjalisenssiin liittyvät ehdot täytetyiksi, sarjan joukkuemäärä on mahdollista nostaa 13:een.