Valitse sivu

Yleisöä odotetaan runsaasti paikan päälle stadioneille. Loppuotteluhuuman valtaama Tampere saa lisää herkkua tiistaina kello 16 alkaen, kun poikien Superpesiksen avauskohtaamiseen on vapaa pääsy Kaupin pesäpallostadionille. Miesten, naisten sekä A- tai B-nuorten mestaruutta ei ole aiemmin voittanut yksikään seura samalla kaudella.

Manse tavoittelee viimevuotisen SM-hopeansa kirkastamista kultaiseksi ja seurahistoriansa ensimmäistä poikien Superpesiksen Suomen mestaruutta. Myös Kouvolan Pallonlyöjillä on kolmelta edelliseltä vuodelta himmeämpiä mitaleita. KPL on poikien Superpesiksen kaikkien aikojen mitalitaulukossa kolmantena ja juhlisi loppuottelun voitolla 10. mestaruuttaan.

Peräti neljän edellisen kauden mestari Sotkamon Jymy putosi nyt jatkosta jo puolivälierävaiheessa kärsittyään tappion Manse PP:lle. SM-pronssia voitti Kiteen Pallo, joka kukisti paikalliskilpailijansa Joensuun Mailan ja palasi mitalikantaan mestaruuden 2019 jälkeen.

Poikien Superpesiksen ylemmät pudotuspelit tulospalvelussa

Paikallismittelö loppukauden herkkupala Satakunnassa

Satakunnan joukkueiden taival tämän kauden naisten Superpesiksessä päättyi jo puolivälieriin. Tyttöjen puolella tilanne on täysin erilainen, sillä osoituksena vahvasta juniorityöstä Fera Raumalta ja Pesäkarhut Porista kohtaavat loppuottelussa.

Molemmat seurat ovat sarjan kestomenestyjiä. Fera on kautta aikain -mitalitaulukon kärki ja Pesäkarhut nousisi mestaruuden voittamalla toiseksi ohi Lapuan Virkiän.

Satakunnan paikalliskohtaamiset ovat usein saaneet yleisöäkin liikkeelle sankoin joukoin. Kun joukkueet pelasivat kolmannen ja ratkaisevan tyttöjen loppuottelun kaudella 2018, yleisöä saapui Raumalle paikan päälle 1182 katsojaa.

Kerrasta poikki -pronssiottelussa kohtaavat Seinäjoen Maila-Jussit ja Haminan Palloilijat. HP ei ole seurahistoriassaan voittanut SM-mitalia tyttöjen Superpesiksessä. SMJ:n edellisestäkin on aikaa jo yli 10 vuotta.

Tyttöjen Superpesiksen ylemmät pudotuspelit tulospalvelussa