Koko
kansan
peli

Jo yli sata vuotta pesäpalloa on pelattu, harrastettu ja seurattu Suomen jokaisessa kunnassa ikäluokkaan, taitotasoon tai syntyperään katsomatta. Pesäpallon ympärille rakentuu tiivis, mutta avoin yhteisö, joka liikuttaa satojatuhansia suomalaisia. Kansallislajimme pesäpallo on Koko Kansan Peli.

AJANKOHTAISTA

Suomen Pesäpalloliitto

KILPAILUTOIMINNAN KEHITTÄJÄ

Suomen Pesäpalloliitto on vuonna 1931 perustettu yhdistys, joka järjestää sekä hallinnoi pesäpallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Suomessa. Sen tehtävänä on huolehtia lajin kilpailutoiminnan kehittämisestä, säännöistä, sarjajärjestelmistä, kilpailumääräyksistä, kurinpidosta ja kilpailumaksuista. 

Pesäpalloliitto Ry

MONIPUOLINEN HARRASTUS

100 vuotta sitten Lauri ”Tahko” Pihkala vei eteenpäin kehitystyötä tavoitteenaan parhaiten suomalaisille sopiva pallonlyöntipeli. Lopputuloksena syntyi pesäpallo, jonka ensimmäiset viralliset sarjaottelut pelattiin kaudella 1922.

Pesäpallo otettiin innostuneesti vastaan erityisesti kouluissa. Lapset ja nuoret halusivat koulupäivien lomassa pelaamaan pesistä – uutta pallonlyöntipeliä, joka sopi mukavasti niin tytöille kuin pojille. Myöhemmin pesäpallon lasten ja nuorten toiminta on monipuolistunut hurjasti, tarjontaa ja vaihtoehtoja löytyy ympäri Suomen.

HARRASTAMINEN

Suomen Pesäpalloliitto Ry

LEIRIEN JA LIIKKARIEN JÄRJESTÄJÄ

Järjestämme lapsille ja nuorille pesisleirejä, pesiskouluja sekä liikkareita. Toimimme tukena ja tarjoamme tietoa sekä välineitä myös koulujen opetusohjelmien kehittämiseen.

Etkö löytänyt etsimääsi?