Koko
kansan
peli

Pesäpalloliiton toiminta-ajatuksena on, että elinvoimaiset seurat tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden nauttia pesäpallosta. 

PPL

Suomen Pesäpalloliitto ry

Suomen Pesäpalloliitto PPL ry:n tarkoituksena on mm. kansallispelimme pesäpallon ja vastaavanlaisen lyömäpalloilun edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikuntatoiminnan harjoittaminen sekä toimiminen jäsentensä valtakunnallisena yhdyselimenä. Pesäpalloliiton strategia 2023–2026 kattaa pesäpallon, baseballin ja softballin aina lasten ja nuorten liikunnasta huippu-urheiluun saakka. Strategian visiona on Koko kansan peli.

Pesäpalloliitto

PESÄPALLO

HISTORIA

Uuden vuosisadan alussa suosituin pallonlyöntipeli Suomessa oli kuningaspallo, jonka ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin Oulussa 1901. Sen pohjalta Pihkala alkoi kehittää peliä edelleen. Kehitystyö jatkui. Erityisesti Pihkala halusi lisätä pallonlyöntipeliin kilpailullista luonnetta. Pesäpallossa yhdistyivätkin Pihkalan vaatimukset leikin ja kilpailun yhdistämisestä, lisäksi laji sopi hyvin suomalaiselle luonteenlaadulle.

Ensimmäinen nykymuotoisen pesäpallon koeottelu pelattiin Helsingissä Kaisaniemen kentällä 14.11.1920. 

PESÄPALLON HISTORIA

PPL

KUNNIAGALLERIA

Pesäpallon kunniagalleria avattiin osana lajin 90-vuotisjuhlallisuuksia Jyväskylässä 2012. Ensimmäisenä arvokkaan huomionosoituksen sai 20 toimijaa sekä pelillisillä että kentän ulkopuolisilla ansioilla. Tällä hetkellä kunniagalleriassa on 60 pesäpallon parissa ansioitunutta toimijaa tai muuten ansioitunutta lajille tärkeää ihmistä.

KUNNIAGALLERIA

PESÄPALLO

VASTUULLISUUS

Pesäpalloliiton vastuullisuusohjelmassa korostuvat turvallinen toimintaympäristö, joka käsittää fyysisen, psyykkisen ja sosiaalinen turvallisuuden sekä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Pesäpallotoiminnan pariin kaikki ovat tervetulleita sukupuolesta, etnisestä taustasta, mahdollisesta toimintarajoitteesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

VASTUULLISUUS

Etkö löytänyt etsimääsi?